Γιατί να μονώσετε τα σπίτια σας; | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Ανανεώστε τον χώρο σας οικονομικά, δημιουργικά και έξυπνα!
Ιούλιος 4, 2018
Ο σωστός ο μάστορας…
Αύγουστος 28, 2018

Γιατί να μονώσετε τα σπίτια σας;

Πολλοί από εσάς πιθανόν να έχουν σκεφτεί να μονώσουν την κατοικία τους για καλύτερες κλιματικές συνθήκες εντός της οικίας τους αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας.
Πράγματι είναι αλήθεια ότι με μια καλή εξωτερική ή και εσωτερική μόνωση μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταυτόχρονα να βελτιώσετε τις συνθήκες διαβίωσης σας.
Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα διώροφο σπίτι χωρίς μόνωση παρατηρούνται απώλειες:

 

Από την ταράτσα περίπου 25% της συνολικής απώλειας.
Από τη τοιχοποιία περίπου 35%
Από τα κουφώματα αλουμινίου περίπου 20%
Από το πάτωμα 10%
Και από καμινάδες, εξαεριστήρες κλπ. 10%

Υπάρχουν 2 τρόποι για να μονώσετε τα σπίτια σας
Α) εσωτερική μόνωση
Β) εξωτερική μόνωση

Εσωτερική θερμομόνωση


Το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου και προστατεύεται από κάποιο στέρεο δομικό υλικό (π.χ. γυψοσανίδα), που λειτουργεί όπως το εσωτερικό επίχρισμα.
Με την εσωτερική θερμομόνωση δημιουργείται σύντομη θέρμανση η ψύξη στον χώρο με πολύ χαμηλό κόστος.

Εξωτερική θερμομόνωση

Με την εξωτερική θερμομόνωση εξασφαλίζεται και η θερμομόνωση του σκελετού, οι χώροι αργούν να θερμανθούν αλλά παραμένουν θερμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της θέρμανσης.
Η εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να ανακαινίσει εξωτερικά τις όψεις του σπιτιού. Ειδικά όταν υπάρχει φθορά λόγω παλαιότητας. Καλύπτει άψογα τις ρωγμές, τα κενά και τις ατέλειες. Ακόμα προστατεύει τις προσόψεις από την έκθεσή τους σε βροχές, ήλιο και ακραίες θερμοκρασίες. Με λίγα λόγια αυξάνεται η λειτουργική ζωή του σπιτιού.
Σίγουρα κοστίζει περισσότερο από την εσωτερική θερμομόνωση λόγων των υλικών που θα πρέπει να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες. Η εξωτερική θερμομόνωση απαιτεί καλά και πιστοποιημένα υλικά προστασίας, με εξαιρετική αντοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε όλα αυτά τα μονωτικά υλικά που χρειάζεστε για να μονώσετε την κατοικία σας.
Πολύ σημαντική είναι η μόνωση της ταράτσας καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο λόγω της κακοκαιρίας να εμφανίζεται υγρασία και μούχλα στο ταβάνι του σπιτιού. Με την κατάλληλη μόνωση ταράτσας μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη (η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%), ενώ κρατάτε τους ενοχλητικούς θορύβους και την υγρασία μακριά!

Η καταλληλότερη εποχή για να γίνει η μόνωση ταρατσών και η εξωτερική μόνωση είναι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συνοπτικά λοιπόν γιατί αξίζει να μονώσετε το σπίτι σας;
• Δημιουργείται ένα κέλυφος στο κτίριο έτσι ώστε να μην υπάρξει τρόπος διαφυγής της θερμότητας. Μειώνεται δηλαδή στο ελάχιστο η κατανάλωση πετρελαίου τον χειμώνα για να ζεσταθεί το σπίτι και η κατανάλωση ρεύματος το καλοκαίρι για να δροσίσετε το σπίτι.
• Η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%
• Κρατάτε μακριά τους ενοχλητικούς θορύβους, την μούχλα και την υγρασία
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να μας καλέσετε στο 22410 68140