Ανακαίνιση Airbnb | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Υβριδικό Σύστημα Στεγάνωσης – HyRoof Hybrid PU
20 Δεκεμβρίου, 2019
Συμβουλές για ανακαινίσεις Airbnb!
28 Φεβρουαρίου, 2020

Ανακαίνιση Airbnb

Η Airbnb τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τρόπος να προωθήσει κάποιος το ακίνητο του, με μεγαλύτερα κέρδη από ότι θα είχε αν το παραχωρούσε με μηνιαία χρέωση. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι πως πλέον συμφέρει πολύ περισσότερο τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Airbnb και με απλά βήματα να κερδίσει περισσότερα έσοδα, αρκεί μία δημοσίευση στην πλατφόρμα.

Φυσικά, αυτό απαιτεί και την ανακαίνιση του ακινήτου ώστε να είναι πιο ελκυστικό στο κοινό και να καλύπτει τις προϋποθέσεις. Εάν είστε κι εσείς κάτοχος ακινήτου και ενδιαφέρεστε για την ανακαίνιση του ώστε να το παραχωρήσετε στην Airbnb, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά σημαντικά βήματα και συμβουλές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με επιτυχία.

1. Σκεφτείτε το target group σας. Σε τι κοινό απευθύνεστε. Ποια ομάδα ατόμων θέλετε να προσελκύσετε. Σκεφτείτε ποιος είναι πιο πιθανόν να αναζητήσει το ακίνητο σας στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε ποιο κοινό είναι πιο δημοφιλής η περιοχή σας (ζευγάρια, οικογένειες κτλ)

2. Ερευνήστε καλά κι εξετάστε διάφορες κριτικές της Airbnb ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά που προσέχουν περισσότερο οι επισκέπτες και για το πως θα διασφαλίσετε κι εσείς τα θετικά σχόλια για τον χώρο σας. Φροντίστε να εξασφαλίσετε πολύ καλές κριτικές και κατά συνέπεια περισσότερους επισκέπτες.

3. Δώστε σημασία στο εξωτερικό του κτιρίου σας, μία καλή όψη είναι αρκετή για να δημιουργήσει την πρώτη εικόνα και εντύπωση του επισκέπτη. Είναι πολύ σημαντική καθώς τον προϊδεάζει και τον προδιαθέτει για το εσωτερικό. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί στον επισκέπτη ένα αίσθημα ικανοποίησης πριν ακόμη αρχίσει τη διαμονή. Δώστε έμφαση σε α) κήπο β) καλή συντήρηση και γ) καλό βάψιμο.

4. Προσέξτε να είναι άνετο και εύχρηστο όσον αφορά το χώρο. Ένα ”ensuite” στο υπνοδωμάτιο είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα καθώς ενισχύει την ιδιωτικότητα του επισκέπτη. Επίσης, εξετάστε καλά τη θερμοκρασία του χώρου, μία λύση που θα σας εξοικονομήσει χρήματα στο μέλλον είναι η εξωτερική μόνωση καθώς οι επισκέπτες δε θα χρησιμοποιούν τόσο το aircondition.