Ανακαίνιση του μπάνιου σας! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Συμβουλές για ανακαινίσεις Airbnb!
28 Φεβρουαρίου, 2020
Διαμόρφωση Υπνοδωματίου – Βασικές Συμβουλές –
30 Μαρτίου, 2020

Ανακαίνιση του μπάνιου σας!

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που αν και ο μικρότερος ίσως του σπιτιού, του δίνουμε περισσότερη προσοχή και έμφαση διότι εκτός από του ότι είναι ο χώρος υγιεινής μας είναι και ένας χώρος χαλάρωσης. Επομένως χρειάζεται συνεχώς φροντίδα  και η διατήρηση της καλής κατάστασης του έχει προτεραιότητα.

Όσο για τους ιδιώτες τόσο και για τους κατόχους ενοικιαζόμενων δωματίων η διαμερισμάτων μία ανακαίνιση μπάνιου είναι σημαντική και αλλάζει ως προς το καλύτερο όλη την εικόνα του σπιτιού! Το πρώτο πράγμα που κάποιος θα παρατηρήσει ειδικά όταν πρόκειται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα ή δωμάτιο είναι φυσικά το μπάνιο να είναι λειτουργικό, καθαρό και να καλύπτει τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.

Μία έξυπνη και οικονομική λύση είναι η ανακαίνιση του μπάνιου σας με σχετικά εύκολο τρόπο καθώς τα υλικά που θα χρειαστείτε θα είναι πολύ συγκεκριμένα και λόγω της μικρής διάστασης του μπάνιου δεν θα σας κοστίσει τόσο όσο για κάποιον άλλο μεγαλύτερο χώρο και σε θέμα χρημάτων αλλά και χρόνου. Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε είτε ολική είτε μερική ανακαίνιση. Αυτό είναι στην κρίση σας και εξαρτάται από το πόσο όντως τη χρειάζεστε. Μπορείτε απλά να αλλάξετε η να βελτιώσετε κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να το κάνετε πιο λειτουργικό και άνετο. Αλλά αυτά είναι τεχνικά κομμάτια στα οποία θα εστιάσουμε παρακάτω.

ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΣΑΣ:

1. Αρχικά πρέπει να συμβουλευτείτε από εκεί που θα προμηθευτείτε τα υλικά, προϊόντα και εργαλεία για την ανακαίνιση, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει, πως θα χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω υλικά, αλλά και το πλάνο χρονοδιαγράμματος, το πόσο δηλαδή μία τέτοια εργασία θα διαρκέσει ώστε να έχετε και το τέλειο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία τέτοια επιχείρηση που θα σας παρέχει όσα ακριβώς χρειάζεστε και θα σας βοηθήσει πλήρως είναι η Δόμηση Ρόδο Α.Ε.Β.Ε. και το έμπειρο προσωπικό της.

Το κατάστημα που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ρόδου-Λίνδου είναι εφοδιασμένο με όλα τα είδη εργαλείων, υλικών και προϊόντων, επίπλων, ειδών υγιεινής κ.ά. που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις. Προσφέρει  μεγάλη ποικιλία και δίνει επιλογές για κάθε είδους εργασία που αφορά το σπίτι και όχι μόνο. Από είδη μπάνιου, διαθέτει κόλλες, πλακάκια, νιπτήρες, μπαταρίες, ντουζιέρες κτλ. και εξαρτήματα για το μπάνιο μέχρι και για  Α.Μ.Ε.Α. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα και να βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνετε ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!

2. Υπολογίστε το κόστος και με βάση το οικονομικό σας απόθεμα κάντε ένα οικονομικό πλάνο.

3. Καταγράψτε τις εργασίες που θα σας αναφέρει η επιχείρηση από όπου θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς και με ποια σειρά  πρέπει να κάνετε. Προσέξτε να προμηθευτείτε ανθεκτικά υλικά με καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Στην Δόμηση Ρόδου, το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας συμβουλεύσει και θα σας κατατοπίσει πλήρως σε οτιδήποτε ζητήσετε ώστε να μείνετε ικανοποιημένοι.

4. Όσον αφορά την ολική ανακαίνιση, θα χρειαστείτε σίγουρα  λεκάνη τουαλέτας, τα ντουλάπια μπάνιου, τις βρύσες μπάνιου, τους νιπτήρες μπάνιου ή τα πλακάκια μπάνιου, μπανιέρα. Για να πετύχετε μία εντελώς ριζική αλλαγή να βελτιώσετε την λειτουργικότητα του ως προς όλες τις οπτικές και δομικές απόψεις, να είναι πιο εύκολο στην καθαριότητα και πιο άνετο στο χώρο με καλύτερη αισθητική. Μπορείτε να ‘’παίξετε’’ με τη διαρρύθμιση του ώστε να σας βοηθάει αργότερα από κάθε άποψη.

Αν είστε αποφασισμένοι να κάνετε μία ανακαίνιση μην χάνετε χρόνο και ξεκινήστε τις διαδικασίες και να είστε σίγουροι πως θα επωφεληθείτε άκρως από το αποτέλεσμα. Τα βασικά συστατικά ενός νέου μπάνιου είναι κυρίως η μπανιέρα/ντουζιέρα μπάνιου, η λεκάνη της τουαλέτας, ο νιπτήρας μπάνιο, η καμπίνα και οι μπαταρίες του λουτρού. Προσέξτε στο είδος της ανακαίνισης, το αποτέλεσμα να μην αποκλίνει πολύ από την υπόλοιπη διαμόρφωση του σπιτιού, να ταιριάζει π.χ. στα χρώματα ή στα χαρακτηριστικά.

Επίσης, αν είστε κάτοχοι ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και επιθυμείτε μία μερική ανακαίνιση μία καλή σκέψη θα ήταν να προσθέσετε επιπλέον  παροχές για Α.Μ.Ε.Α. μία προσθήκη εξαιρετικής σημασίας καθώς θα προσελκύσει περισσότερο ποσοστό ανθρώπων. Εξίσου σημαντική αλλαγή-βελτίωση θα ήταν η διαμόρφωση καλύτερης αισθητικής ώστε είναι πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον. Ένας άλλος τρόπος για βελτίωση είναι να εξοικονομήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για διάφορα είδη υγιεινής, καθαριστικά, πετσέτες, κλπ. διαλέγοντας ‘’έξυπνες’’ ντουλάπες ή έπιπλα μπάνιου που θα σας φανούν χρήσιμα και για τους επόμενους επισκέπτες- διαμένοντες ή και για το δικό σας ιδιωτικό μπάνιο.

5. Όσον αφορά την ολική ανακαίνιση αν θέλετε να προσθέσετε κάποιες διαφορετικές και ξεχωριστές πινελιές, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά πλακάκια του μπάνιου σας με νέα πιο μοντέρνα σχέδια, με λεπτομέρειες  ή χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο στυλ και το γούστο σας. Αρχικά αφαιρέστε τα παλιά είδη υγιεινής.

Πέρα από τα θέματα αισθητικής είναι απαραίτητο να γίνει ένας λεπτομερής έλεγχος σχετικά με τα πιο βασικά όργανα του μπάνιου όπως είναι οι σωληνώσεις. Οι σωληνώσεις έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ζωής, έτσι είναι πιθανό να χρειάζονται αλλαγή. Οπότε αν αυτό κριθεί αναγκαίο πετάξτε τις παλιές σωληνώσεις σε έναν ειδικό κάδο κι αφού ολοκληρώσετε με τα απορρίμματα προσθέστε τις νέες. Σοβατίστε στα σημεία που χρειάζεται.

Προσθέστε πλακίδια και αντικαταστήστε ακόμη και τα είδη υγιεινής. Στα μέρη που δεν θα τοποθετηθούν πλακίδια φροντίστε για τον ελαιοχρωματισμό των επιφανειών. Φροντίστε για την ηλεκτρική αποκατάσταση του μπάνιου. Έπειτα, τοποθετήστε τα νέα είδη υγιεινής και τα αξεσουάρ.

Το έργο σας είναι έτοιμο! Ελπίζουμε οι συμβουλές και οι κατευθυντήριες ιδέες που αναλύθηκαν παραπάνω να σας φανούν χρήσιμες και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 😊