Tips για μια επιτυχημένη ανακαίνιση!
23 Ιουλίου 2020
Δώστε φως στη ζωή και στο σαλόνι σας!
27 Αυγούστου 2020

Δώστε στην κουζίνα σας έναν καινούριο χαρακτήρα!

Αν ψάχνετε τρόπους να αλλάξετε την κουζίνα σας και να αναδείξετε ένα πολυχρησιμοποιημένο δωμάτιο, τότε σας έχουμε τη λύση! Πάντοτε πρέπει να δίνετε έμφαση στη λειτουργικότητα και την άνεση, καθώς ενώ μαγειρεύετε, κινείστε σε διάφορα μέρη και είναι λογικό να θέλετε να έχετε διαθέσιμα και άμεσα, όλα όσα χρειάζεστε. Ίσως κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες:

  1. Δοκιμάστε τη νέα τάση των ανοιχτών ραφιών. Ανταλλάξτε τα κοινά ντουλάπια που γεμίζουν τους τοίχους και “μικραίνουν” το χώρο, με ράφια όλων των διαστάσεων πάνω στα οποία μπορείτε να αποθηκεύετε τα απολύτως απαραίτητα μαγειρικά σκεύη. Έτσι, θα είναι ορατά και προσβάσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την κουζίνα. Θα καταφέρετε, επίσης, με αυτό τον τρόπο να μειώσετε και να ξεφορτωθείτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε και απλά στοιβάζετε στα κλειστά ντουλάπια σας.
  2. Ανταλλάξτε το κλασικό τραπέζι με τις τέσσερις καρέκλες με έναν πάγκο στο κέντρο του δωματίου και εξοικονομήστε χώρο. Ταυτόχρονα, θα αποκτήσετε ακόμα μια επιφάνεια πάνω στην οποία μπορείτε να κόβετε τα υλικά σας και να ετοιμάζετε τα γεύματα σας. Οι πάγκοι με το μαρμάρινο στυλ είναι προτιμητέοι από τους περισσότερους, γιατί “ανεβάζουν” την αισθητική αξία του χώρου και ταιριάζουν με πολλά χρώματα. Ωστόσο, επειδή αυτό το υλικό τείνει να μην καθαρίζεται εύκολα, μια άλλη πρόταση είναι και ο πάγκος από γρανίτη, που είναι εξίσου ιδιαίτερος!
  3. Αν έχετε διαλέξει πιο ανοιχτούς τόνους στα ντουλάπια σας, δοκιμάστε σκουρότερα χρώματα! Αρχικά, φαίνονται κομψότερα και ακριβότερα, ενώ προσδίδουν μια άλλη αίσθηση στο δωμάτιο! Όμως, αυτή η επιλογή θέλει προσοχή! Ενώ τα σκουρόχρωμα έπιπλα ταιριάζουν μέσα σε μια “ανοιχτή” και φωτεινή κουζίνα, θα πρέπει να διατηρηθούν οι λευκές λεπτομέρειες σε άλλα σημεία του χώρου ή να υπάρχουν ασημί ηλεκτρικές συσκευές για να κάνουν έντονη αντίθεση. Όλα αυτά για να μην “κλέψουν” οι σκούρες επιφάνειες τη φωτεινότητα του δωματίου.
  4. Επενδύστε σε λάμπες με λευκό φως αντί κίτρινο, για να γίνει πιο φωτεινή η ατμόσφαιρα. Καλή και οικονομική λύση δίνουν και οι LED λαμπτήρες, οι οποίοι έχουν πιο μεγάλη διάρκεια ζωής και προσφέρουν δυνατό φως. Τα χρώματα των λαμπτήρων είναι δική σας επιλογή ανάλογα με το συναίσθημα και τη διάθεση που θέλετε να προσδώσετε στο χώρο. Μπορείτε, επιπλέον, να δοκιμάσετε να προσθέσετε φώτα κάτω από μεγάλα έπιπλα, όπως είναι τα ράφια, ή περισσότερες πηγές φωτισμού στην οροφή για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  5. Αποθηκεύστε τις ηλεκτρικές συσκευές στα ντουλάπια σας και αφήστε πάνω στους πάγκους αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά και τα απολύτως απαραίτητα. Θα πετύχετε έτσι, να αδειάσετε εντελώς το χώρο και αυτό θα σας δώσει και την αίσθηση μιας μεγαλύτερης κουζίνας.

Όποια αλλαγή και να διαλέξετε να πραγματοποιήσετε, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό ο χώρος της κουζίνας σας να είναι πέρα από λειτουργικός, πρωτότυπος και οικείος. Πρόκειται για ένα μέρος, στο οποίο περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας, δοκιμάζετε καινούρια πράγματα, συναναστρέφεστε με φίλους και οικογένεια και προετοιμάζετε τα γεύματα σας. Άρα καλό θα είναι να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που καλύπτει τόσο τις αισθητικές, αλλά και τις βασικές σας ανάγκες.

Δείτε τον κατάλογο μας και διαλέξτε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων!