Ανανεώστε τον χώρο σας οικονομικά, δημιουργικά και έξυπνα! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Πωλητές – Πωλήτριες
Ιούνιος 21, 2018
Γιατί να μονώσετε τα σπίτια σας;
Αύγουστος 8, 2018

Ανανεώστε τον χώρο σας οικονομικά, δημιουργικά και έξυπνα!

Έχετε χρόνια στο πατάρι ή την αποθήκη σας ένα παλιό κομοδίνο, τραπέζι, συρταριέρα;

Είτε έχετε στον χώρο σας κάποιο έπιπλο που βαρεθήκατε και σας χαλάει την αισθητική;

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε όλο το σαλόνι σας αρκεί να πειραματιστείτε με τα παλιά σας έπιπλα!!!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση και τα απαραίτητα εργαλεία (χρώματα, πινέλα κτλ)!!!

Με το Chalk Paint Maker Χρώμα Κιμωλίας της Polyvine μπορείτε να μετατρέψετε κάθε χρώμα σε Chalk Paint. Το Chalk Paint Maker μαζί με το χρώμα της επιλογής σας απλώνεται εύκολα και χαρίζει βελούδινα λείο φινίρισμα. Τα θετικά είναι ότι το έπιπλο πριν την βαφή δεν χρειάζεται αστάρι ή τρίψιμο προετοιμασίας, έχει άριστη καλυπτικότητα σε κάθε επιφάνεια και δυνατότητα δημιουργίας απεριόριστων αποχρώσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου είτε να μας καλέσετε στο 2241068140.

Ποια είναι όμως η διαδικασία για να μεταμορφώσετε ένα παλιό ξύλινο γραφείο ή οποιοδήποτε έπιπλο επιθυμείτε…

 

σε ένα μοντέρνο σικ αναπαλαιωμένο έπιπλο και να ανανεώσετε τον χώρο σας;

Τι θα χρειαστείτε:
-χρώμα της αρεσκείας σας
-Chalk Paint Maker
-κερί Chalk Paint Waxer
-αναδευτήρι
-πινέλο
-2 καθαρά πανάκια
-γυαλόχαρτο
-εφημερίδες ή νάιλον (προαιρετικά)
-κολλητική ταινία (προαιρετικά)

Προετοιμασία:
-Αφήστε ανάποδα την μπογιά για 10 λεπτά και μετά ανακινήστε την καλά.
-Για να νιώθετε πιο άνετα και να μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε μπορείτε να τοποθετήσετε εφημερίδες είτε κάποιο πλαστικό μεγάλο νάιλον κάτω από το σημείο που θα βάψετε τα έπιπλα σας.
-Καθαρίστε το έπιπλο με ένα καθαρό πανί για να φύγει η σκόνη. H επιφάνεια που πρόκειται να βαφεί πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς λιπαρές ουσίες, κεριά, κλπ. σε περίπτωση γυμνού μετάλλου ή πλαστικού, ασταρώστε κατάλληλα.
-Aν σε κάποια σημεία δεν θέλετε να πάει το χρώμα μπορείτε να τα καλύψετε με ταινία και έπειτα αφού στεγνώσει να την αφαιρέσετε.
-Αν το μεταλλικό αντικείμενο που μπορεί να υπάρχει στο έπιπλο σας έχει σκουριά θα πρέπει να το αφαιρέσετε γιατί η σκουριά θα περάσει στο έπιπλο και στο χρώμα. Μπορείτε είτε να το καθαρίσετε από την σκουριά είτε να το αντικαταστήσετε. Εφόσον το καθαρίσετε μπορείτε να το βάψετε κανονικά από πάνω και να το μονώσετε και πάλι με κερί.

Διαδικασία: / Εφαρμογή:
1- Αναμείξτε 1 μέρος Chalk Paint Maker της Polyvine με 2 μέρη ματ χρώμα νερού και ανακατέψτε πολύ καλά
2- Εφαρμόστε σύμφωνα με τις οδηγίες του χρώματος, 1 ή 2 στρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε
3- Βάψτε το έπιπλο με επαναλαμβανόμενες κάθετες κινήσεις και πίσω
4- Την επόμενη ημέρα (24 ώρες μετά) πρέπει να βάλουμε κερί γιατί μ αυτόν τον τρόπο στεγανοποιείται το χρώμα, ομογενοποιείται, αδιαβροχοποιείται, φωτίζεται και προστατεύεται. Με ένα πανάκι κάνετε κυκλικές κινήσεις και δουλεύετε σε μικρές περιοχές.
5- Αφού απλώσετε με το ένα πανάκι παίρνετε ένα δεύτερο καθαρό και απλώνετε καλύτερα το κερί. Πάλι με κυκλικές κινήσεις.
Αμέσως μετά μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουμε να στεγνώσει.
6- Τρίψτε τοπικά το τελικό χρώμα με ένα γυαλόχαρτο, ώστε να αρχίσει να φαίνεται η προηγούμενη απόχρωση. Για διχρωμία, μπορείτε να εφαρμόσετε στρώσεις διαφορετικού χρώματος και να επαναλάβετε την πιο πάνω διαδικασία. Ακολουθείστε τις γραμμές του κάθε επίπλου και με ευθείες κάθετες επαναλαμβανόμενες κινήσεις τρίψτε το γυαλόχαρτο.

Το επόμενο βήμα είναι προαιρετικό για να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στο έπιπλο που έχετε επιλέξει να μεταμορφώσετε
7- Μπορείτε να πάρετε μαύρο κερί και να επαναλάβετε την πιο πάνω διαδικασία του κεριού. Το μαύρο θα δώσει μια άλλη διάθεση και προοπτική στο έπιπλο.

-Περιμένετε 24 ώρες για να χρησιμοποιήσετε το έπιπλο-

Αν έχετε επιλέξει να μεταμορφώσετε την τραπεζαρία σας θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 72 ώρες για να την χρησιμοποιήσετε!

Tips και συμβουλές:
-Πάντα να κάνετε μια δοκιμή προτού αρχίσετε την βαφή.
-Προστατεύστε το προϊόν από ακραίες θερμοκρασίες.
-Το αφήνετε να στεγνώσει όσο χρειάζεται το χρώμα βαφής με το οποίο αναμειγνύεται
-Για εφέ μαυροπίνακα και να δημιουργήσετε επιφάνεια όπου μπορείτε μετά να γράψετε με κιμωλία όπως ο μαυροπίνακας, ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες αναμειγνύοντας: 3 μέρη χρώματος ματ με 1 μέρος Chalk Painter Maker της Polyvine
-Προστατεύστε το τελικό φινίρισμα με βερνίκι νερού Polyvine Wax Finish, ή Polyvine Decorators’ Varnish σε Gloss, Satin ή Dead Flat Matt ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
-Καθαρίστε τον εξοπλισμό σας με νερό. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα του προϊόντος από τα εργαλεία και πλύνετε με χλιαρό νερό & σαπούνι.
-Το έπιπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα βέβαια για 15 ημέρες θα ήταν καλό να προσέχετε τις κινήσεις σας, για παράδειγμα εάν είναι τραπέζι κουζίνας να προσέχετε τα μαχαιροπίρουνα να μην το χαράξουν γιατί μέχρι και 15 ημέρες το χρώμα με το κερί αλληλοεπιδρούν….
-Τα έπιπλα δεν πρέπει να καθαρίζονται με χλωρίνη και AZAX.
-Μπορείτε να φτιάξετε ότι χρώμα κερί επιθυμείτε αναμιγνύοντας άσπρο κερί με 2-3 σταγόνες του χρώματος της αρεσκείας σας.

Συντήρηση:
Για μεγαλύτερη διάρκεια του αριστουργήματος σας μπορείτε να περνάτε κάθε δύο χρόνια κερί στο έπιπλο σας. Είναι φυσικό υλικό! Το 60 % είναι κερί μέλισσας και το 20% βούτυρο κακάο. Θα δώσει στο έπιπλο σας ζωή και ζωντάνια!

Πληροφορίες για τα χρώματα
Με το Chalk Paint Maker μπορούμε να ανακαινίσουμε και να διακοσμήσουμε τα παλιά μας έπιπλα σε στυλ vintage, shabby chic, διχρωμίες και να συνδυάσουμε με άλλες τεχνικές διακόσμησης – decoupage, crackle, stencils κλπ. Το Chalk Paint Maker εφαρμόζεται πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια παλιά, βαμμένη ή βερνικωμένη και έχει άριστη καλυπτικότητα από το πρώτο πέρασμα.
Το Chalk Paint Waxer της Polyvine είναι ένα βερνίκι κεριού που εφαρμόζεται πάνω από εφέ Chalk Paint (χρώμα κιμωλίας) για προστασία. Διατίθεται σε φινίρισμα Satin (σατινέ) και Dead Flat (εντελώς ματ).

 

Επιφάνειες εφαρμογής:
Εφαρμόζεται σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες, ήδη βαμμένες με χρώμα, βερνίκι ή λούστρο. Κατάλληλο για ξύλο, πέτρα, κεραμικό, ασταρωμένο μέταλλο, ασταρωμένο ματ πλαστικό.

Πού το χρησιμοποιούμε:
Για χειροποίητες δημιουργίες, για παλαίωση ή ανακαίνιση επίπλων, τοίχων αλλά και για να διακοσμήσουμε πρωτότυπα οποιοδήποτε αντικείμενο.
Φινίρισμα: εντελώς ματ
Απόδοση: όσο το χρώμα βαφής με το οποίο αναμειγνύεται
Χρόνος στεγνώματος: όσο το χρώμα βαφής με το οποίο αναμειγνύεται
Αραίωση/καθαρ. Εξοπλ.: Νερό
Απαιτούμενες στρώσεις: 1-2 αναλόγως το επιθυμητό εφέ
Εργαλεία εφαρμογής: Πινέλο