Φτιάξτε έναν ειδυλλιακό κήπο για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης!
29 Απριλίου 2020
Μια παιδική χαρά μέσα στον κήπο σας!
27 Μαΐου 2020

Τρόποι και Ιδέες για να διαμορφώσετε το γραφείο σας!

Για όλους εσάς που περνάτε αρκετό χρόνο στη δουλειά σας, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και παραγωγικά στο χώρο σας προκειμένου να ανταπεξέλθετε καλύτερα στον όγκο και την πίεση των υποχρεώσεων. Είτε δουλεύετε από το σπίτι, είτε στο δικό σας γραφείο, μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο να νιώθετε το χώρο δικό σας και να σας γεμίζει ενέργεια και ζωντάνια για να αποδίδετε περισσότερο.

Λειτουργικότητα

Βασικό σε ένα γραφείο είναι να μπορείτε να κάθεστε άνετα, να κινείστε ελεύθερα και να μοιάζει ο χώρος πιο ανοιχτός για να μην νιώθετε “σφιγμένοι”. Θα πρέπει να διαλέξετε έπιπλα που θα είναι βολικά, ειδικά μια αναπαυτική καρέκλα και ένα μεγάλο έπιπλο γραφείου (με ράφια για βιβλία αν χρειάζονται), που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Αν χρησιμοποιείτε λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή, χρήσιμο θα είναι να χωράνε στην επιφάνεια που θα δουλεύετε.

Αισθητική

Μην παραλείψετε την αισθητική του χώρου! Το ότι είναι το μέρος που δουλεύετε δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι όμορφο και καλαίσθητο. Η προσθήκη φυτών θα προσδώσει φρεσκάδα και ζωηράδα γύρω σας. Προμηθευτείτε κάποια γλάστρα με έτοιμο φυτό, το οποίο πρέπει να ποτίζετε και να φροντίζετε ή ακόμα και ψεύτικα λουλούδια αν δεν βρίσκεστε το γραφείο συνέχεια. Αν δεν σας επιτρέπεται να κάνετε αλλαγές, τοποθετήστε φωτογραφίες κοντά στον υπολογιστή σας ή κρεμάστε τες στον τοίχο. Για να “ανοίξει” το δωμάτιο, μια επιλογή είναι να κρεμάσετε κάποιον καθρέπτη που θα αναδείξει αμέσως τη διακόσμηση και τα χρώματα ή κάποιον πίνακα που θα ολοκληρώσει το σύνολο.

Τακτοποίηση

Δώστε μεγάλη βάση στην ταξινόμηση του χώρου σας. Όσο πιο τακτοποιημένο το γραφείο, τόσο πιο ήρεμοι θα νιώθετε και εσείς να κανονίζετε τις υποχρεώσεις σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μικρά ξύλινα κουτάκια, στα οποία θα αποθηκεύετε χρήσιμα μικροπράγματα, όπως συνδετήρες, μολύβια, post-it κλπ. Χρησιμοποιήστε  φακέλους για τα έγγραφα σας και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε περιττό και αχρείαστο γεμίζει το οπτικό σας πεδίο.

Φωτισμός

Μπορεί να μην το σκέφτεστε, αλλά ο φωτισμός μπορεί να αναδιαμορφώσει εντελώς ένα χώρο. Βέβαια, μια καλή λάμπα στο φωτιστικό του ταβανιού δεν αρκεί. Θα βοηθούσε ένα φωτιστικό γραφείου ή δαπέδου για να δώσει βάθος και ζεστασιά στο μέρος! Βάλτε, επίσης φωτάκια ανάμεσα στα βιβλία της βιβλιοθήκης και όπου νομίζετε ότι χρειάζεται. Το φυσικό φως είναι υπέροχο και τελείως βοηθητικό, αλλά οι περισσότερες επιλογές τεχνητού φωτισμού μπορούν να προσδώσουν μια αίσθηση του “οικείου” που πρέπει να υπάρχει για ένα τέτοιο δωμάτιο.

Για μεγάλη γκάμα επιλογών επισκεφθείτε την Δόμηση Ρόδου στο 3ο χλμ. Ρόδου Λίνδου.