Ανανεώστε το χώρο σας οικονομικά και έξυπνα! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Των φρονίμων τα παιδιά πριν χειμωνιάσει στεγανώνουν!
Σεπτέμβριος 17, 2018
Επιλέγοντας την ιδανική σόμπα για τον χώρο σας!
Οκτώβριος 18, 2018

Ανανεώστε το χώρο σας οικονομικά και έξυπνα!

Πολλοί από εμάς επηρεαζόμαστε αρκετά από την αισθητική του χώρου στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, είτε αυτό είναι το γραφείο, το μαγαζί ή το σπίτι. Ειδικά στο σπίτι μας μπορεί η έλλειψη χρόνου και ιδεών να μας κάνει να παραμελούμε για μήνες ή και χρόνια τη διακόσμηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μουντό περιβάλλον το οποίο αναπόφευκτα επηρεάζει και τη διάθεσή μας. Αρκετοί designers τονίζουν ότι η αλλαγή της εσωτερικής διακόσμησης μπορεί να είναι αρκετά φθηνή διαδικασία.

Μια από τις πιο ριζικές αλλαγές που θα φέρουν πραγματική μεταμόρφωση είναι μια σωστή ταπετσαρία τοίχου που να «δένει» αρμονικά με τα χρώματα που επικρατούν στο χώρο. Στο κατάστημά μας θα βρείτε τεράστια γκάμα ταπετσαριών από πολλούς επώνυμους οίκους, οι οποίες θα αλλάξουν την αύρα του σαλονιού ή του δωματίου.

Ενδεικτικά μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αποτελούν τα look πετρωμάτων, υφασμάτων, ινών, «ζαχαρόχαρτου» αλλά και οι μονόχρωμες επιφάνειες. Το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο για χρόνια, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική πνοή στον χώρο σας.

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο σε πολλά ελληνικά σπίτια είναι οι ανεκμετάλλευτοι χώροι και γωνίες. Ειδικά σε μικρά διαμερίσματα όπου ο χώρος αποτελεί πολυτέλεια, με τις σωστές επιλογές μπορούμε να αναδιοργανώσουμε το δωμάτιο και να «κερδίσουμε» περισσότερα τετραγωνικά εκμεταλλεύσιμων επιφανειών. Ίσως ο πιο έξυπνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι τα γωνιακά χειροποίητα ράφια και τα ράφια πολλαπλών χρήσεων. Μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε τοίχο, επιτρέποντάς σας έτσι να στοιβάζετε πολλά αντικείμενα τα οποία θα έπρεπε να κρατάτε στην αποθήκη ή στη ντουλάπα. Δημιουργούνται πολλές νέες επιλογές διακόσμησης οι οποίες μπορούν και να συνδυαστούν με την προηγούμενη ιδέα, δηλαδή ράφια τα οποία στο ενδιάμεσο θα εμπεριέχουν ταπετσαρία ή ολόκληρες στοίβες τύπου βιβλιοθήκη. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι και σας παρέχουν έναν προσωπικό εκθετικό χώρο για τα αγαπημένα σας αντικείμενα στο ίδιο σας το σπίτι!

Σε χώρους με πολλά παράθυρα και ιδιαίτερα χαμηλούς ορόφους, όπου ο φωτισμός αλλά και η ιδιωτικότητα είναι πολύ σημαντική, χρειαζόμαστε κουρτίνες με τον κατάλληλο χρωματισμό αλλά και ένα κουρτινόξυλο που να «δένει» οπτικά με το όλο σύνολο. Ανάλογα το ύφος που θέλετε να πάρει ο χώρος σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεταλλικές ή ξύλινες επιλογές για μια μοντέρνα/urban ή παραδοσιακή νότα αντίστοιχα. Πέρα από την όψη, σωστές πρέπει να είναι οι αναλογίες τόσο στη διάμετρο, ώστε να ρολλάρει αβίαστα η κουρτίνα, αλλά και το μήκος ώστε να καλύπτει όλο το κούφωμα με την επιθυμητή σκίαση.

Αν τώρα κάποιος λόγω περιορισμένου χώρου ή αισθητικής επιθυμεί στόρια αντί για κουρτίνες, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το μπαμπού, που δίνει μια πιο φυσική πνοή αλλά και οι μεταλλικές αποχρώσεις για τους πιο μοντέρνους. Και στις 2 περιπτώσεις οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν πλήρως την εγκατάσταση και την υποστήριξη τους.

Τέλος για τους εναλλακτικούς μας φίλους, μια ελαφρώς πιο ψαγμένη επιλογή είναι οι κορνίζες για το ταβάνι και τα γωνιακά πηχάκια. Αυτά αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό την αρχιτεκτονική του δωματίου, προσδίδοντας ένα ύφος πολυτέλειας και προσοχής στη λεπτομέρεια. Αλλάζει τις κλασσικές ορθογώνιες γωνίες σε σχέδια πολλαπλών καμπυλών και ανάγλυφων, τα οποία θα φέρουν νεοκλασική, μοντέρνα ή vintage αισθητική.

Οι παραπάνω λύσεις, αφού έχουν επιλεχθεί καταλλήλως για τον εκάστοτε χώρο μπορούν να φέρουν μια πραγματική μεταμόρφωση στο χώρο σας, προσθέτοντας πόντους ομορφιάς και στυλ. Περισσότερες επιλογές θα βρείτε στο κατάστημά μας στο 3ο χλμ Ρόδου Λίνδου, οπού μπορούμε να συζητήσουμε λύσεις ειδικά για το χώρο σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: info@domisirodou.gr
Τηλέφωνα: 22410 68140 – 22410 61700