Πείτε τέλος στα παθογόνα βακτήρια στις επιφάνειες σας με τα Αντιβακτηριακά χρώματα Vitex!
4 Ιουνίου 2020
Tips για μια επιτυχημένη ανακαίνιση!
23 Ιουλίου 2020

Διαμόρφωση Σαλονιού – Ένας χώρος πολύτιμος για όλους!

Η διακόσμηση του σαλονιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργικότητα μας, στην έκφραση της ψυχολογίας μας και αντιπροσωπεύει την διάθεση μας. Καθώς μέσα από τη διαμόρφωση του μπορούμε να απελευθερώσουμε την έμπνευση μας και να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε την διαμόρφωση του σαλονιού σας και σίγουρα αυτό επηρεάζεται από την χωρητικότητα του, το μέγεθος κ.τ.λ. Ακόμη και το πιο μικρό σαλόνι να έχετε όμως, μην ανησυχείτε καθώς μπορείτε να βρείτε έξυπνες λύσεις που θα μετατρέψουν το σαλόνι σας σε ένα μαγικό και ονειρικό μέρος για εσάς και τους φίλους σας. Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές και λύσεις για την τέλεια διακόσμηση του σαλονιού σας παρακάτω.  

1) Λευκό χρώμα

Προσθέστε λευκές πινελιές οι οποίες θα δείτε ότι θα κάνουν αμέσως το σαλόνι σας να μοιάζει πιο μεγάλο και φωτεινό καθώς το λευκό χρώμα επιτρέπει στο φως να διέρχεται πιο εύκολα κάτι που προσδίδει στο χώρο μεγαλοπρέπεια. Αναφερόμαστε αρχικά στο χρώμα των τοίχο, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα έντονο χρώμα της αισθητικής σας που να έρχεται σε αντίθεση με το λευκό, κι έτσι η οπτική αυτή αντίθεση να αναδεικνύει περισσότερο το λευκό! Επίσης μπορείτε να προσθέσετε όποια άλλη λευκή λεπτομέρεια εσείς θέλετε όσον αφορά τη διακόσμηση, τα υφάσματα και τα έπιπλα του σαλονιού σας, που σε συνδυασμό με παστέλ αποχρώσεις θα δημιουργούσαν το τέλειο αποτέλεσμα. Προσέξτε να μην γεμίσετε τον χώρο με περιττή πολυχρωμία που προκαλεί θόρυβο και κουράζει.

2) Minimal στυλ


Προσπαθήστε να υιοθετήσετε ένα μίνιμαλ ύφος στη διακόσμηση σας με το ποίο βασίζεται στις αρχές τις αφαιρετικής διακόσμησης. Κάτι που σημαίνει ότι ο χώρος μπορεί να φαίνεται εξίσου εντυπωσιακός και χωρίς να είναι υπερφορτωμένος με πολλά στοιχεία καθώς συμβολίζει την έκφραση ‘’Η απλότητα είναι το παν’’. Αντιπροσωπεύει ότι τα λιγότερα αλλά εκλεπτυσμένα στοιχεία τελικά προσδίδουν περισσότερη ποιότητα από τα πολλά περιττά. Υιοθετώντας αυτό το στυλ στόχος είναι να μπορεί κάποιος να κινηθεί άνετα στο χώρο, καθώς και να πλανάται το βλέμμα σε αυτόν χωρίς να κουραστεί. Επομένως, η μινιμαλιστική διακόσμηση προσφέρει θετικά συναισθήματα άνεσης και ηρεμίας με χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες εξοικονόμησης χώρου αλλά και το λιγότερο καθάρισμα.

3) Ράφια

Προσθέστε σωστά γεωμετρικά μερικά ράφια στους τοίχους του σαλονιού σας και τοποθετήστε πάνω τους αγαπημένα σας αντικείμενα. Έτσι, αξιοποιείτε τους τοίχους σας και εξοικονομείτε χώρο από τα έπιπλα ή τα τραπεζάκια στο σαλόνι σας έχοντας δημιουργήσει μια διακόσμηση με πινελιές από το δικό σας χαρακτήρα.

4) Γωνιακός καναπές

Τα μεγάλα έπιπλα είναι μία απαραίτητη επένδυση για να εξασφαλίσετε την άνεση στον χώρο σας, ιδίως ο γωνιακός καναπές και συγκεκριμένα σε μικρά σαλόνια τα κάνει αυτόματα πιο ευρύχωρα και άνετα καθώς τοποθετείται στην γωνία το σαλονιού και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Η τοποθέτηση ενός γωνιακού καναπέ στο καθιστικό, προσδίδει μία ζεστασιά ταυτόχρονα, οικειότητα και επιτρέπει την ελευθερία των κινήσεων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σκοντάψετε ή να χτυπήσετε σε κάποιο από τα έπιπλα.

5) Καθρέφτες

Μία καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε καθρέφτες στους τοίχους του σαλονιού σας, σε έναν έστω από αυτούς και αμέσως ο χώρος θα αποκτήσει ζωντάνια και εγκληματικότητα καθώς ο στολισμός ενός καθρέφτη προσδίδει στυλ, κομψότητα και ανάλογα με το σχέδιο ένα πιο κλασικό ύφος. Ακόμη μπορείτε να δοκιμάσετε να στολίσετε έναν μεγάλο καθρέφτη από τη μία άκρη ως την άλλη, ειδικά στην περίπτωση που το σαλόνι σας είναι μικρό επειδή η αντανάκλαση του δωματίου θα το κάνει να μοιάζει πιο ευρύχωρο.

6) Ελαφριά υφάσματα


Προσθέστε απαλά ζεστά χαλιά σε γήινες αποχρώσεις που θα ζεστάνουν το χώρο σας και θα συμπληρώσουν αρμονικά τη διακόσμηση του σαλονιού σας. Επίσης τοποθετήστε ελαφριά υφάσματα και καλύμματα για τους καναπέδες, καθώς και αέρινες κουρτίνες ώστε να δημιουργείτε ένα ανάλαφρο κλίμα, με ατμόσφαιρα τέτοια ώστε να διαδραματίζει ακριβώς τον ρόλο ενός σαλονιού.

7) Διακοσμητικά στοιχεία


Φυσικά, δεν γίνεται να λείπουν τα διακοσμητικά στοιχεία από το σαλόνι αλλά με μέτρο και όπου ταιριάζουν ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διακοσμήστε τους τοίχους του σαλονιού με πίνακες ζωγραφικής. Τοποθετήστε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων σε διακριτικές κορνίζες, οι οποίες είναι ομοιόμορφες μεταξύ τους. Έτσι, ο χώρος θα μοιάζει λιτός, αλλά ταυτόχρονα αρκετά πολυτελής.

Τώρα, έχετε τις απαραίτητες συμβουλές και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την διαμόρφωση του σαλονιού σας! Ελπίζουμε οι ιδέες να σας βοήθησαν. Καλή επιτυχία!