Πως να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Σκουριά τέλος! Πως η ψησταριά και τα εργαλεία σας θα δείχνουν σαν καινούργια.
23 Απριλίου, 2019
Μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο: Αξιόπιστη και φθηνή λύση.
17 Ιουλίου, 2019

Πως να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του έφερε καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες. Παρακάτω θα δούμε μερικά ¨κόλπα¨ που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το σπίτι μας δροσερό ακόμα και τις πιο καυτές μέρες.

  • Κρατήστε το σπίτι σκιερό. Αποτρέψτε το φως του ήλιου να εισέρθει στον χώρο σας, κρατώντας όμως τις γρίλιες ανοικτές και αφήνοντας να περνάει αεράκι. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να κρατάμε την θερμοκρασία του σπιτιού μας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εφοδιάστε τα παράθυρα σας με την κατάλληλου μεγέθους σήτα και απολαύστε δροσιά χωρίς κουνούπια και έντομα.
  • Φυτέψτε φυτά και μικρά δένδρα με πυκνό φύλλωμα εάν αυτό είναι εφικτό, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Τα φυτά δημιουργούν δροσιά και φυσική σκίαση.
  • Μονώστε σωστά. Φροντίστε να έχετε μονώσει το σπίτι σας και ιδιαίτερα την ταράτσα όταν πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες. Μια μόνωση με σωστά υλικά και τοποθέτηση μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσο αφορά τις θερμοκρασίες του σπιτιού μας. Η μόνωση έχει την ιδιότητα να αποτρέπει την ζέστη και ταυτόχρονα να στεγανοποιεί και έτσι να κρατάει την δροσιά εντός. Επιπρόσθετα, είναι μία επένδυση η οποία θα έχει αντίκτυπο όταν πλησιάσουν οι μήνες του χειμώνα αφού θα βοηθάει να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό.

Οι ειδικοί της Δόμησης Ρόδου σας προτείνουν την χρήση των μονωτικών Maris Polymers τα οποία έχουν εγγυημένη μακροχρόνια απόδοση και κορυφαία αξιοπιστία.

  • Μειώστε την ζέστη που παράγουν οι ηλεκτρικές συσκευές. Αποφύγετε την χρήση των μεγάλων οικιακών συσκευών (πλυντήρια, κουζίνες κλπ) κατά τις μεσημεριανές ώρες και αλλάξτε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED παράγουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα θερμότητας και ταυτόχρονα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.
  • Bonus tip: Αν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα, τοποθετήστε ένα μπολ με πάγο μπροστά του και κάντε τον αέρα ακόμα πιο δροσερό.Στην Δόμηση Ρόδου θα βρείτε λύση για ό,τι χρειάζεστε σχετικά με τον εξοπλισμό σπιτιού και κήπου. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε το σπίτι σας ευχάριστο κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.