Πως θα αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Πως θα μετατρέψετε εύκολα μια παλέτα σε κρεβάτι!
Φεβρουάριος 14, 2019
Ζημιές του χειμώνα. Πως θα τις επαναφέρετε!
Μάρτιος 20, 2019

Πως θα αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

 

Όταν στόχος μας είναι να κάνουμε ένα σπίτι πιο ζεστό τον χειμώνα ή δροσερό το καλοκαίρι οι πρώτες επιλογές συνήθως αφορούν ένα κλιματιστικό, μια σόμπα ή κεντρική θέρμανση πετρελαίου/ αερίου. Ένα πολύ σημαντικό θέμα στην διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας για ένα σπίτι είναι η μόνωση και οι τακτικές ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή του απόδοση. Έτσι μειώνονται οι απώλειες, ο χώρος ψύχεται/θερμαίνεται πιο σύντομα και διατηρείται όπως πρέπει για περισσότερες ώρες. Σήμερα θα δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ώστε να θωρακίσουμε τον χώρο μας και να γλυτώσουμε περιττά κόστη στους λογαριασμούς μας.

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μειώνει σε μεγάλο βαθμό την απώλεια θερμότητας ενώ κάποια επιπλέον οφέλη είναι η ασφάλεια, η ηχομόνωση και η εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Με την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων καλό είναι να προσέχουμε και τα όποια ανοίγματα, ρωγμές στην οροφή, και προβλήματα στην εφαρμογή τους ώστε να μην χάνεται θερμότητα από εκεί.

Εξωτερική θερμομόνωση/ θερμοπρόσοψη

Στα περισσότερα παλιά κτήρια, ειδικά αυτά άνω των 40 ετών η εξωτερική μόνωση αποτελεί μελανό σημείο. Η εφαρμογή θερμοκέλυφους είναι μια επιλογή που θα κάνει πολύ αισθητή την αλλαγή. Αν το κόστος ή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μια περιμετρική θερμοπρόσοψη, η αμέσως ευκολότερη επιλογή είναι η τμηματική, για τον χώρο που χρησιμοποιούμε πιο συχνά.

Ηλιακός θερμοσίφωνας

Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία της απώλειας ενέργειας, αλλά ένας σύγχρονος ηλιακός θερμοσίφωνας συγκεκριμένα στην Ρόδο όπου έχουμε πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο αποτελεί μια δυνατή επένδυση. Φροντίζουμε να είναι το κατάλληλο μέγεθος για την χρήση που θέλουμε να κάνουμε, καθώς και το υλικό του δοχείου να μπορεί να διατηρήσει το νερό ζεστό για μεγάλη διάρκεια.

Σκίαση και φυσικός αερισμός.

Το καλοκαίρι κατά τις βραδινές ώρες μπορούμε να αποφύγουμε την χρήση κλιματιστικού όταν εκμεταλλευτούμε τον δροσερό νυχτερινό αέρα, ανοίγοντας τα παράθυρα (με τις σίτες κατεβασμένες). Για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση λόγω ήλιου το καλοκαίρι, οι τέντες αποδεικνύονται πολύ έξυπνη επιλογή. Στα θετικά της τέντας είναι ότι τον χειμώνα μπορεί να ανασηκωθεί ώστε να εκμεταλλευτούμε τον ήλιο που τότε είναι επιθυμητός.

 

Εγκατάσταση led λαμπτήρων.

Πρόκειται για μια αρκετά οικονομική αλλαγή που θα φέρει οικονομία έως και 90% σε σύγκριση με τους απλούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, ενώ παράλληλα έχουν έως και 50 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Με τα παραπάνω θα περιορίσετε τις απώλειες ενέργειας, εξοικονομώντας κόστη από τους λογαριασμούς σας και ελαφρύνοντας το περιβάλλον. Στο κατάστημά μας παρέχουμε λύση για κάθε εργασία ή ανακαίνιση που θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας με μεγάλη γκάμα προϊόντων από τους κορυφαίους κατασκευαστές.