Δώστε στην κουζίνα σας έναν καινούριο χαρακτήρα!
6 Αυγούστου 2020
Ανακαλύψτε τις δυνατότητες των ατμοκαθαριστών της Kärcher!
2 Σεπτεμβρίου 2020

Δώστε φως στη ζωή και στο σαλόνι σας!

Από μοντέρνα φωτιστικά δαπέδου ή επιτοίχια, έως σποτάκια οροφής και επιβλητικούς πολυελαίους, εμείς μαζέψαμε μερικές ιδέες για να φωτίσετε μοναδικά το σαλόνι σας!

Το σαλόνι σας είναι ένας χώρος που δουλεύει σαν “χαμαιλέοντας”. Πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες σας, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με τη διάθεση σας, από ένα χαλαρό απόγευμα στο σπίτι με κάποια ταινία ή βιβλίο έως ένα δείπνο με τους φίλους σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετοί παράγοντες καθώς ψάχνετε ιδέες για το φωτισμό αυτού του δωματίου.

Σε γενικές γραμμές, τα σαλόνια χρειάζονται τρεις τύπους φωτισμού:  φωτισμό περιβάλλοντος (φωτίζει όλο το χώρο), φωτισμό εργασίας (επικεντρωμένο φως σε ένα σημείο για να βοηθάει π.χ. στο διάβασμα) και φωτισμό τονισμού (δίνει λάμψη γύρω από συγκεκριμένα αντικείμενα ή έπιπλα). Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να επιλέξετε σε ποιο είδος φωτισμού θέλετε να δώσετε έμφαση παρακάτω:

  1. Πρώτα θα πρέπει να σκεφτείτε τις ανάγκες του χώρου σε φωτισμό ανάλογα με τα τετραγωνικά του. Όσο πιο μεγάλο το δωμάτιο τόσο περισσότερα είδη φωτισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε παραπάνω από ένα φωτιστικό οροφής ή ένα μεγάλο πολυέλαιο και να ρυθμίσετε τους διακόπτες, ώστε να ανάβετε τις λάμπες που χρειάζεστε κάθε φορά. Το σαλόνι σας θα γεμίσει φως που δε θα είναι “υπερβολικό” στα μάτια, αλλά ίσα κατανεμημένο για όλο το δωμάτιο.

Συμβουλή : Δείτε φωτιστικά οροφής με 6 ή 8 θέσεις για λάμπες ή για κάτι πιο εντυπωσιακό, ένα vintage πολυέλαιο με εκκεντρικά διακοσμητικά!

  1. Περιμετρικά ή κοντά στους καναπέδες δοκιμάστε να προσθέσετε επιτραπέζια φωτιστικά. Αυτά θα αναδείξουν το χώρο ακόμα περισσότερο και φυσικά θα δημιουργήσετε και το τέλειο μέρος για διάβασμα. Ένα από τα θετικά τους είναι ότι μπορούν να μετακινηθούν παντού και θα έχετε τη δυνατότητα να αναδιαμορφώνετε το σαλόνι σας με απλές κινήσεις.

Συμβουλή : Τα επιτραπέζια φωτιστικά με μεταλλικές λεπτομέρειες είναι στη μόδα και θα κλέψουν την παράσταση!

 

  1. Την ίδια ένταση με τα επιτραπέζια φωτιστικά μπορούν να δώσουν και τα φωτιστικά δαπέδου. Αυτά μπορεί να τοποθετηθούν στις γωνίες των δωματίων ή κοντά στα έπιπλα που επιθυμούμε και λόγω του σχήματος τους και επειδή στοχεύουν το φως προς το πάτωμα, θα κάνουν τα ταβάνια σας να μοιάζουν ψηλότερα!

Συμβουλή : Μεγάλη ζήτηση έχουν τα τοξωτά φωτιστικά, τα οποία είναι διακριτικά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά.

  1. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα σποτ τοίχου ή οροφής. Αυτά μπορούν να φωτίσουν και τα έργα τέχνης στους τοίχους σας ή τα ράφια σας και να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για φωτισμό.

Συμβουλή :  Βγαίνουν σε πολλά μεγέθη και στυλ και καλό είναι να τοποθετούνται πάνω από το επίπεδο των κεφαλιών για να μην προκαλούνται περίεργες λάμψεις.

  1. Μια οικονομική λύση, αν σας αρέσει η παραπάνω ιδέα, είναι τα fairy lights. Απλώστε τα γύρω από πίνακες, ράφια, κορνίζες ή ακόμα και από τα παράθυρα για ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Το φως τους δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, αλλά θα δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Συμβουλή : Κυκλοφορούν fairy lights με μπαταρίες ή με πρίζα. Προτείνουμε τα δεύτερα γιατί είναι πρακτικότερα.

 

Δώστε φως στα κατάλληλα σημεία σε ένα χώρο που περνάτε αμέτρητες ώρες και ξεκουράζεστε μετά τη δουλειά. Διαλέξτε μέσα από μια ποικιλία προϊόντων τα φωτιστικά των ονείρων σας και αλλάξτε εξ ολοκλήρου το σαλόνι σας!

 

Βρείτε στη σελίδα μας όλες τις διαθέσιμες επιλογές φωτισμού και ό,τι άλλο χρειάζεστε για το σπίτι σας!