Μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο: Αξιόπιστη και φθηνή λύση. | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Πως να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι!
29 Ιουνίου, 2019
10 Κανόνες για σωστό πότισμα των φυτών σας.
30 Ιουλίου, 2019

Μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο: Αξιόπιστη και φθηνή λύση.

Η μόνωση της ταράτσας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την συντήρηση του σπιτιού. Ειδικά στην Ελλάδα μια σωστή μόνωση μπορεί να προστατέψει το σπίτι μας από τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και από την απώλεια θερμότητας τον χειμώνα, καθώς επίσης είναι και η καλύτερη λύση κατά της υγρασίας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε μονωτικά υλικά και μία από αυτές αποτελούν τα ασφαλτόπανα, τα οποία είναι αξιόπιστα με πολυετή αντοχή και χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Τι είναι τα ασφαλτόπανα; Πρόκειται για ασφαλτικές μεμβράνες περίπου 3 με 7 χιλιοστών. Τα βρίσκουμε συνήθως σε μορφή ρολού και με την κατάλληλη προεργασία μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες επιφάνειες πέραν των ταρατσών, ώστε να παρέχουν μόνωση και στεγανοποίηση. Τα ασφαλτόπανα αποτελούνται από ειδικά επεξεργασμένη άσφαλτο μαζί με πολυμερή υλικά και έτσι εξασφαλίζονται οι μεγαλύτερες αντοχές.

Η επιλογή των ασφαλτόπανων ως υλικό μόνωσης είναι δοκιμασμένη για πολλά χρόνια. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν οι καταναλωτές άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους μόνωσης με σκοπό την οικονομία σε ενέργεια για την θέρμανση κυρίως των σπιτιών τους. Αποδείχθηκε ότι τα ασφαλτόπανα είναι μια λύση η οποία αν εφαρμοστεί σωστά μπορεί να παρέχει μόνωση και στεγανοποίηση έως και 10 χρόνια.

Εφαρμογή σε κάθε είδους επιφάνεια. Με την σωστή μελέτη και προεργασία τα ασφαλτόπανα μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ταράτσα. Βασικά σημεία της προεργασίας είναι ο καλός καθαρισμός της επιφάνειας με υψηλή πίεση και η κάλυψη αρμών και ρωγμών με ειδικό υλικό. Η σωστή προεργασία θα επιφέρει και σωστή εφαρμογή κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα η μόνωση μας να κρατήσει για αρκετά χρόνια.

Ένα από τα αρνητικά της εφαρμογής ασφαλτόπανου στην ταράτσα του σπιτιού σας είναι το ότι δεν θα μπορείτε να τοποθετήσετε καρέκλες ή τραπέζια. Αν θέλετε λοιπόν να αξιοποιήσετε αυτό το χώρο του σπιτιού σας για στιγμές χαλάρωσης, η επιλογή ενός επαλοιφόμενου προϊόντος είναι μονόδρομος.

Οι ειδικοί τις Δόμησης Ρόδου προτείνουν σε αυτή την περίπτωση την επιλογή των μονωτικών υλικών της Maris Polymers. Το πολυουροθενικό Mariseal 250 και η πολυουρία της Maris Polymers αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό.