Σκουριά τέλος! Πως η ψησταριά και τα εργαλεία σας θα δείχνουν σαν καινούργια. | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
einhell
Ό,τι χρειάζεστε για τον κήπο σας από την Einhell.
19 Απριλίου, 2019
Πως τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά μας!
13 Μαΐου, 2019

Σκουριά τέλος! Πως η ψησταριά και τα εργαλεία σας θα δείχνουν σαν καινούργια.

 

Τώρα που το Πάσχα πλησιάζει το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ψησταριές θα πάρουν κυριολεκτικά φωτιά. Ένας πολύ συχνός προβληματισμός είναι οι παλιές σκουριασμένες ψησταριές και οι σούβλες που όλοι έχουμε ξεχασμένες στην αποθήκη και κάθε χρονιά αμφιβάλλουμε για το αν πρέπει ή όχι να τις χρησιμοποιήσουμε. Ο πιο απλός τρόπος για να γυαλίσουμε μια ψησταριά πέρα από το κλασικό λεμόνι πριν το ψήσιμο είναι να τοποθετήσουμε την σχάρα σε δυνατή φωτιά και μετά με την κατάλληλη βούρτσα να τρίψουμε δυνατά για 20 λεπτά. Αν και σίγουρος τρόπος είναι αρκετά κουραστικός γι αυτό σας προτείνουμε το DeSalin Gel Rust Remover από την εταιρεία Nanophos. Ένα δραστικό καθαριστικό σκουριάς σε μορφή γέλης για χρήση ακόμα και σε κάθετες επιφάνειες.

Το προϊόν είναι σε μορφή τζελ για την μείωση του τρεξίματος σε κάθετες επιφάνειες. Αφαιρεί την σκουριά χωρίς αναθυμιάσεις και διακόπτει την εξάπλωση της σκουριάς. Προετοιμάζει τις μεταλλικές επιφάνειες για επεξεργασία (βαφή-αστάρι). Ιδανική λύση και για τα εργαλεία χειρός!

Αφαιρεί την σκουριά από οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Ιδανικό για διάβρωση από θαλασσινό νερό. Αποκαθιστά επίσης τις σκουριασμένες σιδερένιες βέργες. Αφαιρεί λεκέδες σκουριάς από πλακάκια & αρμούς. Το αφήνετε 10-20 λεπτά και μετά τρίβετε με ένα πανάκι, όχι με μεταλλική βούρτσα. Ξεβγάζετε με αρκετό νερό.

Για όσους ενδιαφέρονται να βάψουν την ψησταριά τους και να γίνει σαν καινούργια. Έπειτα από το καθαριστικό gel μπορείτε να την  περάσετε με χρώμα αλουμινίου ειδικό για ψηστιέρες, καμινάδες, φούρνους και σόμπες. Το Aluminio Anticalorico της TITAN είναι ιδανικό για υψηλές θερμοκρασίες έως 350 οC. Μπορείτε να το εφαρμόσετε χωρίς αστάρι.

Bonus συμβουλή: Όσον αφορά τις ανοξείδωτες συσκευές εσωτερικού χώρου όπως ψυγείο, κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων κλπ, όπου η γυαλάδα χάνεται εύκολα, προτείνουμε βαποριζατέρ με λευκό ξύδι σε ίση ποσότητα, το 1/3 τους σε νερό και ελάχιστο απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάζουμε στις βρώμικες επιφάνειες και σκουπίζουμε με μαλακό πανί, ιδανικά με μικροϊνες. Το ίδιο υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα τζάμια!

Καλό ξεσκούριασμα και καλή Ανάσταση σε όλους!