Μια παιδική χαρά μέσα στον κήπο σας! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Τρόποι και Ιδέες για να διαμορφώσετε το γραφείο σας!
10 Μαΐου, 2020
Πείτε τέλος στα παθογόνα βακτήρια στις επιφάνειες σας με τα Αντιβακτηριακά χρώματα Vitex!
4 Ιουνίου, 2020

Μια παιδική χαρά μέσα στον κήπο σας!

Δημιουργήστε το κατάλληλο μέρος χαλάρωσης για σας και την οικογένειας σας με απλά βήματα. Ο κήπος είναι ένας χώρος σαν οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού με αμέτρητες δυνατότητες αν τις αξιοποιήσετε.

Ειδικά την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες το παιχνίδι στην εξοχή είναι ιδανικό για τα παιδιά. Φτιάξτε ένα χώρο ανεμελιάς και διασκέδασης με τους παρακάτω τρόπους:

1) Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε σε τι έδαφος θα θέλατε να βρίσκεται η παιδική χαρά. Μπορείτε να αγοράσετε άμμο και να περιφράξετε το σημείο του πύργου ή της τσουλήθρας, με πλακάκια πέτρινης υφής, ώστε να μένει η άμμος σταθερά εκεί. Άλλη λύση είναι να πάρετε συνθετικό χλοοτάπητα και να καλύψετε μεγάλη έκταση του κήπου. Το έδαφος θα είναι κατάλληλο και ασφαλές για να παίζουν τα παιδιά σας με τα παιχνίδια τους.

2) Χαρακτηριστικό για την ασφάλεια των παιδιών είναι τα όρια μέσα στα οποία μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Αν μένετε κοντά σε δρόμο ή και στην εξοχή, καλό θα ήταν να ορίσετε τα όρια του σπιτιού σας με ένα φράχτη. Από ξύλινους σε σιδερένιους ή και bamboo υπάρχει πληθώρα υλικών και προϊόντων και έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τον ιδανικό φράχτη για σας και τις ανάγκες σας.

3) Μπορείτε να βρείτε πολλά είδη ξύλινων πύργων σε διάφορες διαστάσεις και παραλλαγές, οι οποίοι είναι φτιαγμένοι από ανθεκτικό ξύλο. Η κατασκευή τους είναι επικεντρωμένη στην ασφάλεια, αλλά και τη διασκέδαση των παιδιών σας που θα ανυπομονούν για την ώρα του παιχνιδιού περισσότερο από ποτέ.

4) Αν σαν γονείς θέλετε να περάσετε τις γνώσεις της κηπουρικής στους απογόνους σας ή θέλετε να τους δείξετε πως να φέρονται στη γη, υπάρχει τρόπος. Φτιάξτε ένα παρτέρι με λουλούδια, που θα είναι φυτεμένα είτε σε γλάστρες είτε απευθείας στο χώμα. Έπειτα, δωρίστε στα παιδιά γάντια και βασικά εργαλεία για την περιποίηση των φυτών. Εξηγείστε τους σε τι θερμοκρασίες και με τι είδους περιποίηση ευδοκιμούν συγκεκριμένα άνθη και αφήστε τα να ανακαλύψουν και μόνα τους την τέχνη της κηπουρικής.

5) Αν είστε ήδη ευχαριστημένοι με τον κήπο που έχετε δημιουργήσει και δε θέλετε να προχωρήσετε σε δραστικές αλλαγές, τότε με μια ανανέωση της διακόσμησης αρκεί. Από φαναράκια σε καρέκλες, καναπεδάκια με μαξιλάρια, έως και κρεμαστές πολυθρόνες μπορείτε να διαλέξετε από μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Τα παιδιά άλλωστε έχουν όσα χρειάζονται για να αξιοποιήσουν οποιονδήποτε χώρο παιχνιδιού, τη φαντασία και την καλή τους διάθεση.

Όποιον τρόπο και να διαλέξετε, προτεραιότητα σας θα πρέπει να είναι η ασφάλεια των παιδιών. Οπότε, επιλέξτε έπιπλα και αντικείμενα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και απολαύστε το χώρο σας δημιουργικά και ξέγνοιαστα.