Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την πατητή τσιμεντοκονία! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Ζημιές του χειμώνα. Πως θα τις επαναφέρετε!
20 Μαρτίου, 2019
einhell
Ό,τι χρειάζεστε για τον κήπο σας από την Einhell.
19 Απριλίου, 2019

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την πατητή τσιμεντοκονία!

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό που στο νου όλων έχει συνδεθεί με τις Κυκλάδες και την μοναδική αύρα του γαλάζιου του Αιγαίου. Η ελευθερία που δίνει στον τεχνίτη της, καθώς και η ποικιλία εφαρμογών της είναι κάποια από τα δυνατότερα σημεία της που την κάνουν ολοένα και πιο δημοφιλή.

Πρόκειται για ένα ελληνικής παραγωγής προϊόν που παράγεται εξ’ ολοκλήρου από φυσικά υλικά όπως η θηραϊκή γη, η χαλαζιακή άμμος και το κεραμάλευρο, με οικολογική συνείδηση αφού δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Δεν περιέχει τσιμέντο γλυτώνοντας έτσι τις κλασσικές ρωγμές, ενώ μοιάζει με αυτό χάρη στις υδραυλικές ενώσεις που δημιουργούνται από την άσβεστο και το νερό. Το χρώμα του μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα με το κεραμάλευρο ενώ η πατητή ενδείκνυται για κάθε εφαρμογή σε δάπεδα, τοίχους, πισίνες, έπιπλα μπάνιου, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Το στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή είναι η επιφάνειά της, όπου ανάλογα με τις δοσολογίες του υλικού και το αδιαβροχοποιητικό υγρό, αυτή μπορεί να γίνει τραχιά, λεία, μονόχρωμη ή ποικιλόχρωμη. Η αδιαβροχοποίηση είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική όταν εφαρμόζουμε την πατητή σε μπάνια μιας και μόνο εφόσον γίνει σωστά θα κρατήσει μακριά την υγρασία.

Μπορεί να εφαρμοστεί σκέτη ή με πλακάκια, ενώ έχει μεγάλη αντοχή σε τριβές και μεταβολές θερμοκρασίας. Η συντήρηση της μπορεί να γίνεται κάθε 3-4 χρόνια με ειδικό βερνίκι πατητής, ενώ ο καθαρισμός δεν πρέπει να γίνεται με χλωρίνες και όξινα καθαριστικά.

Στην Δόμηση Ρόδου διαθέτουμε όλα τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα πατητής τσιμεντοκονίας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως όπως Thrakon, Penetron, Durostick και Nova Color.