Η σημασία του ποιοτικού εξοπλισμού για τον επαγγελματία! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Πως να βάψεις μόνος σου το σπίτι!
30 Νοεμβρίου, 2018
Τα σημαντικότερα βήματα στην ανακαίνιση κουζίνας!
3 Ιανουαρίου, 2019

Η σημασία του ποιοτικού εξοπλισμού για τον επαγγελματία!

Κάθε στιγμή που καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε εργασίες τύπου μερεμέτια, μικροκατασκευές, διορθώσεις και μονταρίσματα πέρα από τις γνώσεις στο τεχνικό κομμάτι, πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Είναι πολύ συχνό όταν κάποιος ασχολείται με μια εργασία για πρώτη φορά, ή όταν δεν τον ενδιαφέρει στο έπακρο η ποιότητα, να επιλέγει εξοπλισμό χαμηλής ποιότητας. Η λογική είναι «να βγει η δουλειά όπως όπως» και με το χαμηλότερο κόστος. Όταν όμως η εργασία γίνει στο περίπου και μη ποιοτικά, μπορεί στο μέλλον να εμφανιστούν μικροπροβλήματα που θα μας βάλουν εκ νέου σε καινούργια κόστη και φυσικά χαμένο χρόνο. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επαγγελματίες που σέβονται τον εαυτό τους, τη δουλειά τους και πρωτίστως τον πελάτη επιλέγουν πάντα μια μάρκα «συνοδοιπόρο». Τόσο κατά την αγορά όσο και στα after sales service είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα υποστηρικτικό δίκτυο ώστε ο εξοπλισμός μας να είναι άριστος και πλήρως λειτουργικός κάθε φορά που θα τον χρειαστούμε.

Πριν καν αγοράσουμε το πρώτο μας εργαλείο, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον επαγγελματία (όπου σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα), πρέπει να έχουμε ένα ανθεκτικό και ευρύχωρο βαλιτσάκι μεταφοράς. Η τακτοποίηση των εργαλείων είναι πολύ σημαντική ώστε κάθε φορά να τα έχουμε ταξινομημένα ανά είδος, γλυτώνοντας το ψάξιμο και την πιθανότητα να ξεχάσουμε κάποιο στο σπίτι.

Ένα από τα συχνότερα λάθη όσον αφορά τους αρχάριους επισκευαστές «diy» είναι η αγορά φθηνών μικροεργαλείων. Όταν τα κατσαβίδια, τα γερμανοπολύγωνα και οι πένσες που χρησιμοποιούμε είναι κακής ποιότητας, τότε έρχεται το ρίσκο να γρατσουνίσουν ή να αλλοιώσουν την επιφάνεια της βίδας και των υπόλοιπων συνδετικών εξαρτημάτων μιας κατασκευής. Μάλιστα πολλοί μηχανικοί μοτοσυκλετών μπορούν να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω ως ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Όταν κάποιος δηλαδή προσπαθεί να αλλάξει τα λάδια στο μηχανάκι του και χρησιμοποιεί έναν τυχαίο «κάβουρα», θα καταφέρει να κάνει τη δουλειά, «φαγώνοντας» όμως τη βίδα αποστράγγισης του κινητήρα. Έτσι ο μηχανικός αργότερα θα χρειαστεί να σπάσει τη βίδα ή να σχεδιάσει εκ νέου χαρακώματα, ανεβάζοντας το κόστος και το χρόνο επισκευής.  Το ίδιο περιστατικό συμβαίνει σε δεκάδες μερεμέτια και διορθώσεις σε κάθε λογής εργασία, εντός ή εκτός σπιτιού.

Ένα άλλο θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για τον επαγγελματία συντηρητή και εργολάβο είναι η εγγύηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Πολλά από τα εργαλεία έχουν αυξημένο κόστος, οπότε ο πελάτης πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τυφλά την εταιρία- συνεργάτη του.

Για όσους έχουν τις μέγιστες απαιτήσεις από τα εργαλεία τους, παρακάτω έχουμε μερικές από τις δυνατότερες προτάσεις της αμερικανικής DeWalt, συνοδευόμενες από 3 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

-Πιστολέτο FLEXVOLT με φορτιστή, γάντζο ζώνης, πλευρική λαβή πολλών θέσεων. Έως 4480 κρούσεις ανά λεπτό. Ενέργεια 3.5 J. Βάρος 3.7 κιλά.

-ΣΕΤ Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο + κόμπακτ παλμικό κατσαβίδι σε κασετίνα.

-Κατσαβίδι γυψοσανίδας βάρους 2,1 κιλά, απόδοση 435W.

-Laser μετρητής αποστάσεων 30μ. Ακρίβεια 3μμ στα 30μ, βάρος 200γρ.

-Βαρέως τύπου δισκοπρίονο 1600W, 5200 σαλ, 4,0 κιλά.