Διαμόρφωση Σαλονιού – Ένας χώρος πολύτιμος για όλους!
5 Ιουλίου 2020
Δώστε στην κουζίνα σας έναν καινούριο χαρακτήρα!
6 Αυγούστου 2020

Tips για μια επιτυχημένη ανακαίνιση!

Η ονειροπόληση του καινούριου σας χώρου δεν αρκεί για να καταφέρετε να πετύχετε μια ανακαίνιση! Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα έπρεπε να λάβετε υπόψιν, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και να κυλήσουν όλα ομαλά. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές, ώστε να απολαύσετε και τη διαδικασία πριν το τελικό αποτέλεσμα!

  1. Αρχικά πρέπει να φτιάξετε ένα σχέδιο, που θα περιλαμβάνει τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε (συν κάποια έξτρα για τυχόν αναποδιές και ανάγκες) και το πότε θέλετε ο χώρο σας να είναι έτοιμος (πριν από κάποια γιορτή κλπ.). Έτσι, σε μια περίπτωση που θέλετε να ανανεώσετε για παράδειγμα την κουζίνα σας, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη έξοδα για βαφές τοίχου ή για τα υδραυλικά και φυσικά παραπάνω μέρες για να ολοκληρωθούν και αυτές οι τεχνικές εργασίες.
  2. Συμβουλευτείτε φίλους, συγγενείς, γείτονες που έχουν κάνει ανακαίνιση πρόσφατα. Ρωτήστε τους για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τα βήματα που ακολούθησαν, ακόμη και τα έπιπλα που διάλεξαν προκειμένου να πάρετε ιδέες και να προγραμματίσετε σωστά και τη διαδικασία σας.
  3. Για να διευκολύνετε τις εργασίες θα πρέπει να συλλέξετε ό,τι πράγματα εμποδίζουν και βρίσκονται μέσα σε έπιπλα που θα αλλάξετε. Τοποθετήστε τα προσεκτικά σε κούτες και αποθηκεύστε τα σε κάποιο άλλο δωμάτιο που δεν θα σας εμποδίζουν άμεσα.
  4. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα, ότι θα αλλάξει η ρουτίνα σας. Όποιο δωμάτιο και αν αποφασίσετε να αλλάξετε θα πρέπει να το “αντικαταστήσετε” σε άλλο χώρο. Δηλαδή, κρατήστε για παράδειγμα το φούρνο μικροκυμάτων και το βραστήρα σε άλλο δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να ζεσταίνετε το γεύμα ή το ρόφημα σας, αν η κουζίνα είναι υπό κατασκευή. Γενικότερα χρειάζεται ένας χώρος που θα κάθεστε να χαλαρώνετε, έπειτα από την κούραση των τεχνικών εργασιών και δεν θα είναι ακατάστατος.
  1. Προστατεύστε τα παιδιά και τα κατοικίδια σας! Ειδικά τα μικρότερα έχουν την τάση να εξερευνούν το μέρος γύρω τους και οτιδήποτε καινούριο, οπότε κρατήστε τα μακριά από επικίνδυνα υλικά και εργαλεία που μπορεί να δουν σαν παιχνίδι.
  2. Λάβετε υπόψη τον καιρό, συγκεκριμένα για δουλειές που χρειάζονται τη βοήθεια εξωτερικού χώρου ή γίνονται εκτός σπιτιού και πάρτε τα μέτρα σας για να μην καταστραφούν τα υλικά ή η πρόοδος σας!
  3. Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να αγοράσετε για να μην ξεφύγετε από το budget σας και παρασυρθείτε ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεστε στην πραγματικότητα.
  4. Το σημαντικότερο είναι να τακτοποιείτε και να καθαρίζετε την ανακαινιζόμενη περιοχή κάθε μέρα. Ίσως να σκέφτεστε ότι θα είναι καλύτερο να περιμένετε να τελειώσουν οι εργασίες, αλλά έτσι μπορεί να μείνετε με λεκέδες και άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι σας, τα οποία θα δυσχεραίνουν την καθημερινότητα σας, πρακτικά αλλά και ψυχολογικά, τονίζοντας την ακαταστασία.

    Όποια ανακαίνιση και να σχεδιάζετε ή ξεκινάτε εμείς ευχόμαστε καλή σας επιτυχία! ^_^