Πως τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά μας! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Σκουριά τέλος! Πως η ψησταριά και τα εργαλεία σας θα δείχνουν σαν καινούργια.
23 Απριλίου, 2019
Βασικός εξοπλισμός για τον κήπο!
20 Ιουνίου, 2019

Πως τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά μας!

Γνωρίζατε ότι το χρώμα του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την διάθεσή μας; Αρκετοί μελετητές της ανθρώπινης ψυχολογίας έχουν καταλήξει ότι πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου επηρεάζονται από το εξωτερικό περιβάλλον και αυτό οφείλεται στην αντίληψη που έχουμε από την φύση μας για τα χρώματα.

Το γαλάζιο/μπλε για παράδειγμα σηματοδοτεί την έναρξη της ημέρας και την παύση της ξεκούρασης κατά τη νύχτα στον πρωτόγονο άνθρωπο. Το μπλε φως έχει αποτυπωθεί άρα στο Dna ως ερέθισμα που ενεργοποιεί τους νευρώνες και τα σημεία του νευρικού συστήματος που αφορούν την επαγρύπνηση των αντανακλαστικών, ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να κυνηγήσει πιο αποτελεσματικά και να μην είναι ληθαργικός. Πέρα από αυτή την πρωτόγονη σύνδεση ματιών/εγκεφάλου, τα χρώματα έχουν συνδεθεί και με συγκεκριμένα συναισθήματα.

Το γαλάζιο και το μπλε αφού φέρνουν επαγρύπνηση και συγκέντρωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το γραφείο και τους χώρους εργασίας. Έτσι η σκέψη μπορεί να είναι πιο οργανωτική και να ενισχυθεί η παραγωγικότητα.

Το κόκκινο εκδηλώνει πάθος και έντονη έκφραση συναισθημάτων, ενώ ανοίγει την όρεξη. Γι αυτό πολλά εστιατόρια επιλέγουν κόκκινο ντεκόρ. Το κίτρινο προσδίδει κέφι στον χώρο αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δωμάτιο μωρού, διότι τα κάνει να κλαίνε πιο εύκολα. Το πράσινο συνδέεται με ηρεμία, γαλήνη και υγεία αφού θυμίζει φυσικό τοπίο.

Το μωβ συνδέεται με την γνώση, την πολυτέλεια και τον πλούτο, γι αυτό και πολλοί βασιλείς είχαν μωβ χιτώνες. Το ροζ είναι χαλαρωτικό και ηρεμεί. Το άσπρο είναι το αγνό χρώμα που θυμίζει καθαριότητα ενώ δίνει στον χώρο μεγαλύτερο οπτικά μέγεθος από την πραγματικότητα. Το μαύρο είναι συνδεδεμένο με την κακία και την αρνητικότητα. Το πορτοκαλί δημιουργεί ενθουσιασμό και τραβάει την προσοχή, ενώ το καφέ συνδέεται με την τυπικότητα, την αξιοπιστία, την πρακτικότητα και την υφή του εδάφους.

Όσον αφορά τα παραπάνω και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο χώρο του σπιτιού, το γραφείο μπορεί να γίνει μπλε και η κουζίνα κίτρινη. Το δωμάτιο πράσινο (το δωμάτιο του κοριτσιού ροζ) και το καθιστικό σε μια απόχρωση του μωβ. Στην Δόμηση Ρόδου (3ο χλμ Ρόδου – Λίνδου) θα βρείτε έτοιμα ή προς μίξη χρώματα από τους πιο γνωστούς προμηθευτές όπως Vitex, Kraft Paints, Durostick και Caparol ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας και να πετύχετε αποτέλεσμα με διάρκεια ετών!