Διαμόρφωση Υπνοδωματίου – Βασικές Συμβουλές - | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Ανακαίνιση του μπάνιου σας!
11 Μαρτίου, 2020
5 tips για να ανακαινίσετε την κουζίνα σας!
5 Απριλίου, 2020

Διαμόρφωση Υπνοδωματίου – Βασικές Συμβουλές –

Αν το σπίτι μας θεωρείται ο προσωπικός μας χώρος ασφάλειας και θαλπωρής, τότε το υπνοδωμάτιο μας αποτελεί σίγουρα το καταφύγιο μας, όταν μετά από μία δύσκολη ημέρα το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε το πνεύμα μας και να αποδράσουμε στο αγαπημένο μας κρησφύγετο. Είναι ο ιδιωτικός μας  χώρος στον οποίο μπορούμε πραγματικά να ηρεμήσουμε, να είμαστε άνετοι, να είμαστε ο εαυτός μας και να απελευθερωθούμε. Γι αυτό το λόγο, η εικόνα  που θα έχουμε στο μυαλό μας θα πρέπει να φαντάζει ονειρεμένη και ελκυστική, στη σκέψη ότι γυρνώντας σπίτι, μετά από ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, θα αγκαλιάσουμε τα δροσερά σεντόνια μας και θα κουλουριαστούμε στο κρεβάτι μας. Η διαμόρφωση του υπνοδωματίου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην αύρα που θα δημιουργήσουμε και συνεπώς στην ατμόσφαιρα του χώρου, ο οποίος θα πρέπει να είναι η ιδανική διαφυγή, μια ζεστή φωλιά να κουρνιάσουμε!

Υπάρχουν πολλές ιδέες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να δημιουργήσετε την δική σας ξεχωριστή εκδοχή υπνοδωματίου που φυσικά θα σας εκφράζει και θα αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας. Ως ένας από τους πιο προσωπικούς σας χώρους το υπνοδωμάτιο συνήθως έχει κάποιες ιδιαίτερες πινελιές και χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν τον τύπο του καθένα ανάλογα και με το γούστο. Παρακάτω, θα αναφερθούν μερικοί από τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει κάποιος να ακολουθήσει, για να δημιουργήσει το τέλειο υπνοδωμάτιο.

1)Συνδυασμός χρωμάτων
Τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το μπεζ, είναι συνήθως και τα πιο κατάλληλα για να κάνετε τους συνδυασμούς που απαιτούνται, καθώς λειτουργούν χαλαρωτικά και προσφέρουν ηρεμία τόσο οπτική όσο και εγκεφαλική. Προσδίδουν στο χώρο ζεστασιά και ενισχύουν τη σταθερότητα, την ισορροπία και την οικειότητα. Επίσης, είναι κατάλληλα για μικρές και μεγάλες επιφάνειες, ταιριάζουν παντού, σε μαξιλάρια, κρεβατοκάμαρα, τοίχους, ξύλινα πατώματα, ανάλογα με το πώς θέλετε εσείς να τα τοποθετήσετε.2) Προσθήκη παστέλ χρωμάτων

Τα παστέλ χρώματα λειτουργούν μοναδικά με έναν θαυματουργό τρόπο μετατρέποντας το μικρό δωμάτιο σε μεγαλύτερο. Οι ανοιχτές αποχρώσεις τους, όπως τογκρι, του κίτρινου, το ροζ και του θαλασσί το φωτίζουν και το κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερο. Ένα ή δύο από αυτά αρκούν για να τα χρησιμοποιήσετε στην διακόσμηση σας και φυσικά, αυτές οι αποχρώσεις, σε συνδυασμό με λευκά στοιχεία και ένα μεγάλο καθρέφτη, θα αναδείξουν την κρεβατοκάμαρα σου! Τα παστέλ χρώματα προσφέρουν διακριτική όψη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα κάνοντας ταυτόχρονα το υπνοδωμάτιο σας πιο ευρύχωρο.

3) Έντονα χρώματα

Πρόκειται για το υπνοδωμάτιο σας, τον προσωπικό σας χώρο όπου τίποτα δεν είναι περιορισμένο ή απαγορευτικό, οπότε μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και τα έντονα χρώματα ανάλογα με τη διάθεση και την αύρα που θέλετε να έχει ο χώρος σου! Κάτι ζωηρό ή παιχνιδιάρικο είναι εξίσου ωραίο και εντυπωσιακό, καθώς ξυπνάει έντονα συναισθήματα και ενθουσιασμό. Βέβαια, προσοχή στην εφαρμογή, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην λειτουργήσουν αρνητικά και έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε. Το κόκκινο χρώμα, για παράδειγμα, αν και γοητευτικό καλό είναι να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και σε συγκεκριμένες επιφάνειες με λεπτομέρειες ώστε να μη σας δημιουργεί υπερένταση ή προκαλέσει μία φορτισμένη ατμόσφαιρα με την όψη του. Τοποθετήστε κόκκινα μαξιλάρια, ή κόκκινο κεφαλάρι κρεβατιού, αλλά αποφύγετε να βάψετε κόκκινους τους τοίχους.

4) Διακόσμηση τοίχου

Όπως προ αναφέρθηκε παραπάνω το δωμάτιο αποτελεί ένα χαλαρωτικό καταφύγιο όπου το σημαντικό είναι να κυριαρχεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Επομένως δεν χρειάζεται να κυριαρχεί ‘’θόρυβος’’ στο δωμάτιο προσθέτοντας πολλά στοιχεία τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού με έναν πίνακα, ή μερικές όμορφες απεικονίσεις σε απλά καδράκια. Ωστόσο, μη γεμίσετε όλους τους τοίχους, γιατί το αποτέλεσμα γρήγορα θα σε κουράσει.

5) Διαμόρφωση κρεβατιού

Χωρίς το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο ο χώρος θα ήταν ένα απλό καθιστικό, επομένως, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του δωματίου.  Αξίζει τη μεγαλύτερη προσοχή από κάθε άλλο στοιχείο, τόσο ως προς την επιλογή, όσο και προς τη διαμόρφωση του. Όλα όσα σχετίζονται με το κρεβάτι, από τα σεντόνια, μέχρι τα μαξιλάρια και το πάπλωμα είναι θέμα διαμόρφωσης, μπορείτε να τοποθετήσετε τα σεντόνια σε αρκετά μεγάλο μέγεθος έτσι ώστε να υπερκαλύπτουν το στρώμα, έτσι θα νιώθετε μια χαλαρότητα και άνεση. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε το πάπλωμα σας μέσα σε παπλωματοθήκες, πλένοντας το συχνά ώστε το κρεβάτι σας να διατηρεί πάντα ένα αισθησιακό άρωμα φρεσκάδας! 

6) Κουρτίνες υπνοδωματίου


Οι κουρτίνες είναι επίσης ένα απαραίτητο στοιχείο που συμβάλλει στην αρμονική διακόσμηση, καθώς επίσης χρησιμεύουν για να ελέγχετε πόσο φυσικό φως θέλετε να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο σας! Οι κουρτίνες έχουν υψηλή αισθητική αξία καθώς αποτελούν κομψό χαρακτηριστικό και με την κατάλληλη επιλογή σχεδίων και χρωμάτων μπορούν να προσφέρουν ένα σοφιστικέ ή πιο μοντέρνο στυλ. Για το υπνοδωμάτιο συστήνεται η χρήση διπλών κουρτινών, όπου οι εσωτερικές κουρτίνες είναι σχεδόν διάφανες, ενώ οι εξωτερικές έχουν το χρώμα της επιλογής σας. 

7) Σύστημα κρυφού φωτισμού


Για να εξασφαλίσετε μία προσιτή πολυτέλεια στο υπνοδωμάτιο σας, μια καλή ιδέα είναι ένα σύστημα κρυφού φωτισμού, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στο ταβάνι ή σε έναν τοίχο του δωματίου και συνδυάζεται αρμονικά με μία επένδυση γυψοσανίδας ώστε να μην φαίνονται τα καλώδια. Η εγκατάσταση τους, προσδίδει μία εξαιρετική ρομαντική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με κρυφούς φωτισμούς, ένα αποτέλεσμα που πραγματικά θα σας ενθουσιάσει!

8) Μαξιλάρες

Η άνεση είναι απαραίτητο να υπάρχει στο υπνοδωμάτιο σας και σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι αφράτες πουπουλένιες μαξιλάρες, κάνοντας τον χώρο αυτόματα πιο βολικό. Μπορείτε να τοποθετήσετε μαξιλάρια και μαξιλάρες είτε στο κρεβάτι είτε στο πάτωμα σας μεταμφιέζοντας τον χώρο σε ένα χουχουλιάρικο ζεστό μέρος! Επιλέξτε το χρώμα τους ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του υπνοδωματίου με σκοπό να δέσουν αρμονικά τα στοιχεία τους. Το καλύτερο με τα μαξιλάρια και τις μαξιλάρες είναι, πως μπορείτε να αλλάζετε τις θήκες τους κάθε εποχή, όπως αλλάζετε τη διακόσμηση. Έτσι, δε θα τα βαρεθείτε ποτέ!

9) Προσωπικό στοιχείο
Και φυσικά, από τον προσωπικό σας χώρο δεν γίνεται να λείπει το προσωπικό σας στοιχείο που θα εκφράζει την ταυτότητα σας! Αυτό βέβαια, το επιλέγετε εσείς ανάλογα με την προτίμηση σας, κάποιο αγαπημένο σας αντικείμενο που θέλετε να τοποθετήσετε στην άκρη του κομοδίνο, ώστε να δώσετε τη δική σας τελευταία πινελιά στο χώρο και να αποπνέει κάτι από τη δική σας ενέργεια. Το αντικείμενο αυτό μπορεί να είναι οι αγαπημένες σας φωτογραφίες από όμορφες στιγμές της ζωής σας. Επιλέξτε τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε όμορφες κορνίζες διαφόρων διαστάσεων, οι οποίες ταιριάζουν με τα χρώματα που έχετε διαλέξει για τη διακόσμηση σας.Τώρα έχετε εφοδιαστεί με τις πιο χρήσιμες ιδέες και συμβουλές και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας! Με λίγη φαντασία και όρεξη όλα είναι δυνατά και μπορείτε να πετύχετε την ιδανική διακόσμηση για το υπνοδωμάτιο σας μέσα σε λίγα βήματα. Πάρτε την απόφαση και δημιουργήστε τον προσωπικό σας παράδεισο χαλάρωσης!