Ζημιές του χειμώνα. Πως θα τις επαναφέρετε! | ΔΟΜΗΣΗ ΡΟΔΟΥ
Πως θα αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.
28 Φεβρουαρίου, 2019
Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την πατητή τσιμεντοκονία!
28 Μαρτίου, 2019

Ζημιές του χειμώνα. Πως θα τις επαναφέρετε!

 

Κάθε άνοιξη ο καιρός «ανοίγει» και μαζί του εμφανίζονται όλες οι ζημιές που μας άφησε στο πέρασμά του ο χειμώνας. Στον σημερινό mini οδηγό θα δούμε τις πιο γρήγορες λύσεις για κάθε πρόβλημα εντός και εκτός σπιτιού.

Αποσαθρώσεις του σοβά και μούχλα.

Απομακρύνουμε τα σαθρά σημεία ώστε η επιφάνεια να γίνει λεία και περιμένουμε να στεγνώσει ο σοβάς. Τον επισκευάζουμε με ένα επισκευαστικό ταχείας πήξης το οποίο εφαρμόζουμε με ρολό ή πάτρογκα. Έπειτα ασταρώνουμε με αστάρι διαλύτου (όπως Vitosin της Vitex) και περνάμε εκ’ νέου με ακρυλικό χρώμα ή τσιμεντόχρωμα.

Εσωτερικές ρωγμές, υγρασία και αποκολλήσεις.

Αν παρατηρήσουμε μικρορωγμές στον σοβά, αυτό σημαίνει ότι θα περνάει η υγρασία. Οπότε πέρα από το αστάρωμα και το βασικό βάψιμο, πρέπει να επιλεχθεί ένα χρώμα που να καταπολεμά την υγρασία και να μονώνει σωστά, μη επιτρέποντας την επανεμφάνιση των ρωγμών.

Ρωγμές σε πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικών χώρων

Η πιο δημοφιλής λύση για τις πατητές είναι η τοποθέτηση νέας λεπτής στρώσης πατητής σε μορφή πάστας όπως τα τελευταίας τεχνολογίας κονιάματα της Penetron. Σιγουρευτείτε ότι η εφαρμογή της θα γίνει από έμπειρο τεχνίτη μιας και είναι υλικό με πολλές ιδιαιτερότητες.

Αστοχίες σε κασώματα πόρτας και παράθυρα

Αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά με τον στοκαδόρο το παλιό σφραγιστικό και τα σαθρά σημεία, με ένα πιστόλι φύσιγγας γεμίζουμε τον αρμό με νέο σφραγιστικό. 20 λεπτά μετά και με βρεγμένα χέρια, το απλώνουμε ώστε να γίνει λείο.

TIP: Ειδικά για όσους θέλουν να ετοιμάσουν την κατοικία τους για ενοικίαση και η εικόνα πρέπει να είναι άριστη, προτείνουμε να δοθεί έμφαση στην συντήρηση των ξύλινων κουφωμάτων, των επίπλων, των δαπέδων και κυρίως στην συντήρηση της πισίνας αν αυτή υπάρχει.

Φροντίζοντας να επισκευάσουμε τις παραπάνω φθορές, γλιτώνουμε χρήματα και ταλαιπωρία αφού αυτές δεν θα επεκταθούν και θα είναι σχεδόν σαν να μην συνέβησαν ποτέ.